Friday, February 17, 2012

my heart belongs to you - Peabo Bryson

....... dan, yanie suka lirik ni lagu ni.. amat bermakna ^_^ ...love it..!!! 

                                                                                                         
Look at me now
I thought I was near the end
Then you came along
When I needed a friend
And you made me love again


(chorus)

Somehow you found me
Wrapped your love around me
Now my head's up in the clouds
When I'm around you
I just wanna say, everyday
Thank God I found you
I will move heaven and earth
Give you my heart, for all that its worth
You are mine 'til the end of time
I don't care what we're going through
'Til the end, my heart belongs to you.

You are my heart
You are my everything
The moon and the stars
And the air that I breath
And you gave me strength again

{Repeat Chorus}

You know why I'm love shy
I don't want to hurt anymore
I've been hurt before
And I know I
I'm saving my love for you
I'm gonna keep you safe and warm
I do love you

Now my head's up in the clouds
When I'm around you
I just wanna say, everyday
Thank God I found you
I will move heaven and earth
Give you my heart, for all that its worth
You are mine 'til the end of time
I don't care what we're going through
'Til the end my heart belongs to you

My heart belongs to you...

Tuesday, February 14, 2012

~entry love 14 Februari 2012~

1st time dengar lagu ni terus jatuh cinta :) & hati pn munge2..hehe..




Bila terasa deras jantungku
Terisi dengan nada-nada yang resah
Meyakinkanku adanya cinta
Tapi tak pernah terang

Sedangkan diriku semakin menjauh
Dan mula melupakanmu

Tak sedar aku dalam pelukan
Kekasih, tak pernah ku impikan
Cerita kita menyulam jauh
Hanya mencari sinarmu

Masihkah dirimu mendiamkan cinta
Percaya kepadaku

Chorus:
Cinta usah kau ragu
Biarkan selalu menemanimu
Biarkan ia bertamu

Cintaku tiada ganti
Hilang tanpa kau sedari
Cintaku hanya untuk kamu

Maafkan aku tak seperti yang kamu inginkan
Melepas kamu sangat memerlukan
Hapuskan hiba dihadapanku
Ku masih menanti kehadiranmu

Dapatkah melawan getarannya?
(Chorus 2x)

Friday, February 10, 2012

happy holiday

Dengan kepala yang 'blur' dan kerja yg bertimbun tertangguh..aku menjadi semakin tertekan.. dan akhirnya, kerja telah siap dibuat mengikut keutamaan. adoii.. saja bikin panas.

MC selama 2 hari.. bukan saja2.. demam + selsema + batuk + sakit kepala.. PAKEJ TU!! pakej tu takpa... jangan 3 serangkai cukup..!

dan.. hari ni jumaat.. esok cuti lagi..
sabtu..ada program menanti :)



azura 2012..here i come wif Mr.xxx .. ;p

Saturday, January 28, 2012

manisnya kehidupan

tiada apa yang menarik untuk diperkatakan.. hidup manusia sentiasa berubah. kehidupan.. tanpa sedar, semakin hari kita semakin matang.. walau umur dah melepasi suku abad, kita tetap merasakan masih berperangai kebudak-budakan. sama mcm aku.. kadang-kadang berfikir, sesuaikah karekter jika dibandingkan umur?? seorang sahabat pernah berkata bahawa hidup kita semakin matang walau kita tak merasainya.. kalau direnung, memang betul kehidupan 5, 10 tahun kebelakang jauh berbeza dari sekarang..

kalau boleh diputarkan waktu..
ya..!! kalau boleh kn? semua benda nk ubah.. senang kn..kita boleh pilih jalan yang terbaik. try n error..kemudian patah balik..kalau boleh, nk belajar pandai2, pilih bf terbaik..hehe, mula jaga diet (so, xdelah sush nk diet teruk2 skrg).. dan macam2 lagi la..

redha..
redha itu ikhlas, tp pasrah itu berserah.. (pinjam kata2 ombak rindu) .. dan aku berharap sgt, setiap apa yang berlaku..aku redha. ikhlas pada diri sendiri.. walau sebenarnya apabila kita sesali itu bermaksud kita pasrah tp kita perlu cuba sedaya upaya untuk bangun semula.. aku selalu berpegang, setiap satu kekecewaan, pasti ada seribu kebahagiaan untuk kita.. semuanya atas diri sendiri. pahitnya kecewa, biarlah..biar kita menangis sekalipun..meraung semahu mungkin..biarlah.. 'bukan senang nak rasa'.. suatu hari jika kita bahagia, kita akan menghargai detik bahagia itu..sungguh-sungguh!!

~setiap ujian dariNya, akan menambah iman kita kalau kita SABAR... insyaallah..~

Sunday, January 22, 2012

tipu sunat..!!

Sedang aku melangkah pulang dari kenduri kawan semalam, tiba2 telepon aku berbunyi.. kulihat tertera nombor tak dikenali, aku pn jawab..

caller : hello, nnti PM nak datang.. boleh jemput x?
aku    : sapa ni?? (dalam hati, pe kebenda org ni merepek ni??)
caller : rizz ni.. - eh, bos ckp sendiri la..
(ohh..budak office call la)

boss  : hello yani, u ada kt rumah ka? 
aku   : yup.. kt rumah le (dah cuti, suka ati aku la nk ada kt mana pon)
boss  : u x pegi mana2 ke cuti ni?
tiba2 aku rasa pelik smcm..haha.. dh dapat tangkap soalan tu, perangkap beb!!
aku   : now kt umah..tp esok sy pegi langkawi bos.. 25hb baru balik..
(kwn aku yg duk sebelah pandang aku smcm - lantak la..haha)
boss  : oh, rabu ni PM nak dtg, our TYT suruh u jemput.. klu cmtu sy bgtau tun la u pegi langkawi..
aku   : yeke?? (buat2 terkejut) ala..sy dah beli tiket.. sorry la.. mmg tak bole..
boss  : bla bla bla..... bye..(dia mmg suka ckp byk..dr A-Z..haha)

kawan aku dah gelak2.. dan aku mula explain.. terdesak beb.. hari cuti takkan nak keja... dan, aku mula terpikir..ada ke istilah tipu sunat? lantaklah..huhu